Hyvinvointi Puhdistuskuuri Ravinto Unettomuus

Puhdistuskuurin päivät 7-9


Deprecated: mb_convert_encoding(): Handling HTML entities via mbstring is deprecated; use htmlspecialchars, htmlentities, or mb_encode_numericentity/mb_decode_numericentity instead in /home/nweerpgdmj/domains/ilonjatoivontupa.fi/public_html/wp-content/plugins/scriptless-social-sharing/includes/output/class-scriptlesssocialsharing-output-svg.php on line 195

Jeee! Tätä kirjoittaessani kuuri on ohitse! Ihan mahtavaa! Katsotaan nyt hieman, että mitä kuului kuurin viimeisiin päiviin? Kirjoittelen yhteenvedon kuurin aikaisista kokemuksista erilliseen postaukseen. Kirjan mukaan tämä on se hetki, jota maksani on odottanut lähes koko elämänsä. Maksan ja muiden elinten kuormitus on nyt vähäisintä ja maksa pääsee tositoimiin. Edelliset kuusi päivää ovat olleet ns ”lämmittelyä” tätä vaihetta varten ja noiden päivien aikana on maksaa ja kehoa vahvistettu. Nyt niillä on voimia ajaa kehosta ulos kaikkea roskaa ja myrkkyjä, joita sinne on kertynyt.

 

Seitsemäs ja kahdeksas päivä

No sitten, katsotaanpas, mitä sitä sai suuhunsa laittaa. Eli seitsemäntenä ja kahdeksantena päivänä aamu alkoi jälleen tutuilla nesteillä kuten aiempina päivinäkin. Lounaaksi tehtiin kylmää pinaattikeittoa ja päälle sai raastaa kurkkua. Välipalaan tuli muutos sillä nyt juotiin toisen kerran sellerimehua se viisi desilitraa ja puoli tuntia mehusta, sai syödä omenaa, kurkkusiivuja ja selleritikkuja.

Päivälliseksi seitsemäntenä päivänä sai syödä joko höyrytettyä kurpitsaa, bataattia, jamssia tai pottua parsan ja/tai ruusukaalin kanssa sekä halutessaan liver rescue salaattia. Itselläni teki eniten mieli bataattia, joten höyrytin sitä sekä tein pienen annoksen salaattia. Illalla sai vielä halutessaan syödä omenan sekä jälleen piti nauttia tutut nesteet eli sitruunavesi sekä tee.

Koska kuudentena päivänä olin aika väsynyt, enkä ollut jaksanut käydä kaupassa, piti minun sitruunaveden jälkeen singahtaa selleriostoksille. Tykkään yleensä käydä kaupassa rauhallisten aamutoimien jälkeen mutta ei auttanut vaan ostoksille piti lähteä. Sellerimehu ei pistänyt vatsaa enää löysälle ja aamun olotila oli kohtalainen. Iltapäivästä iskikin sitten jälleen kova väsy ja pieniä kotihommia lukuunottamatta, ei juuri muuhun ollut energiaa. Kylmä pinaattikeitto oli mielestäni ihan kauheaa. Laitoin ihan liikaa valkosipulia ja keittoa oli vaikea saada alas mutta urhoollisesti sen lusikoin😃. Keittoon tuli pinaatin lisäksi luumutomaatteja, appelsiinimehua, basilikaa ja valkosipulia.

Keiton ainesosat
Kylmä pinaattikeitto kurkkuraasteella

Kahdeksannen päivän amuna olotila ei ollut mikään häävi ja päivä meni aikalailla kuten edellinenkin. Yöllä olin havahtunut useasti ja uni oli aika kehnoa. Vessassa piti käydä kerran. Jostain syystä päivällä paleli koko ajan ja päätä särki jälleen. Palelu saattoi kyllä johtua tästä Suomen suven äkillisetä muutoksestakin. Ruoan suhteen oli sama kaava mutta päivälliseksi nautittiin vain höyrytettyä parsaa ja/tai ruusukaalta sekä halutessaan liver rescue salaattia. Pinaattikeittoon tällä kertaa ymmärsin laittaa vähemmän valkosipulia mutta siitä huolimatta keitto ei meinannut maistua.

 

Yhdeksäs päivä

Yhdeksäntenä päivänä nautitaan vain nesteitä sekä blendattuja hedelmiä. Niiden tarkoitus on hävittää loppuja kehosta irtoavia myrkkyjä. Nautittavien aineiden myötä keho saa juuri oikean määrän tarvittavia mineraalisuoloja, kaliumia sekä luonnollisia sokereita, jotka tasaavat glukoositasoja kehon huuhtoessa pois toksiineja. Kehon työskennellässä kovasti on tärkeää suojellla lisämunuaisia ja sitä päivän ainesosat tekevät.

Aamuisen sitruunaveden lisäksi päivän aikana nautitaan:

– kaksi kertaa viisi desiä sellerimehua. Toinen aamulla ja toinen iltapäivällä. Näiden jälkeen täytyy aina odottaa 30 minuuttia ennen kuin nauttii mitään muuta.

– kaksi kertaa viisi desiä omenakurkkumehua.

– blendattua melonia, papayaa, päärynää ja tuorepuristettua appelsiinimehua. Näitä nautitaan siis pitkin päivää yksi ainesosa kerrallaan ja erillään.

Illalla jälleen sitruunavesi ja tee.

Omenakurkkumehu
Kolme päärynää blendattuna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oli hienoa herätä aamulla tietäen, että käyntiin starttaa kuurin viimeinen päivä. Joko se nyt on ohi? Minä todellakin olen viimeisessä päivässä. Tuntui, että vasta aloitin kuurin. Aika meni loppujen lopuksi todella nopeasti. Aamu oli ihan hyvä ja jaksaminen kohtuullista. Otin päivän tietoisesti aika keveästi. Koska nesteitä piti nauttia paljon, juoksutti se vessassa ihan kiitettävästi. Vaikka päivä mentiin nesteillä ja blendatuilla hedelmillä, en kokenut nälkää kertaakaan. Omenakurkkumehu maistui yllättävän hyvältä ja päivän mittaan blendasin sekä vesimelonia että päärynää. Mieli oli koko päivän todella hyvä ja jonkin verran herkillä. Olo oli kiitollinen siitä, että tämä tieto on olemassa ja meille kaikille on olemassa kirjoissa keinoja, kuinka voimme kehoamme tukea ja hoitaa.

Kas noin! Tässä teille näkyväksi tehtyä 369cleanse kuuria. Halusin tuoda esiin sitä, milainen päivien ruokalistojen sisältö on. Loppujen lopuksihan tämä on hyvin yksinkertainen juttu mutta vaatii tietenkin tiettyjä etukäteisvalmisteluita. Jonkin verran kirjoitin myös päiväkohtaisista fiiliksistä ja puhdistusoireista. Kirjoitan siis myöhemmin vielä yhteenvedon kuurista. Nyt toivottelen teille ihanaa heinäkuun alkua!

 

Iloa ja valoa! Anu

Saatat myös pitää...


Deprecated: file_exists(): Passing null to parameter #1 ($filename) of type string is deprecated in /home/nweerpgdmj/domains/ilonjatoivontupa.fi/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1590

Herättikö ajatuksia, mielipiteitä?