Hyvinvointi Puhdistuskuuri Ravinto Unettomuus

Yhteenveto 369 cleanse to heal puhdistuskuurista.

Heipä hei!

Aikaa on nyt hieman vierähtänyt tekemästäni puhdistuskuurista ja ajattelin nyt vetää yhteen kuurin aikaisia ajatuksia ja kokemuksia. Huomasin myös, että en ole aikaisemmissa kirjoituksissa juurikaan kertonut, mistä tässä kokonaisuudesaan on kyse. Toki jokainen voi halutessaan tutustua Anthony Williamiin eli Medical Mediumiin, jolla nimellä hänet löytää instasta, facesta ja youtubesta. Jotain kirjoittelinkin aiemmassa postausessa.

”Cleanse to heal” kirjan mukaan maailmassa on miljoonia ihmisiä, jotka voivat kokonaisvaltaisesti huonosti. He eivät voi elää normaalia elämää vaan ovat kehonsa ja kotinsa seinien sisällä vankina potien erilaisia sairauksia ja kärsien oireista, joihin ei nykylääketiede osaa antaa vastauksia, saati helpotusta. Kirjassa heitä, kroonisesti sairaita, kutsutaan ”unohdetuiksi sieluiksi”. Osa heistä/meistä kykenee jotenkuten välillä toimimaan arjessa mutta päälle päin ei aina näy uupumus, ahdistus, masennus, aivosumu, erilaiset pelot, keholliset tuntemukset ja monet muut oireet. Sairaudet pistävät polvilleen ja pakottavat elämään arkea niiden ehdoilla. Kysymys kuuluu, milloin sairauksista on tullut uusi normaali?

Tässä puhdistuskuurissa on kysymys maksan hyvinvoinnista. Viime vuosina on tullut paljon uutta tietoa suolistosta ja sen vaikutuksesta hyvinvointiin. Vaikka suolisto vaikuttaakin paljon terveyteemme, se ei kuitenkaan ole kirjan mukaan perimmäinen syy sairauksille. Syy löytyy maksan toiminnasta ja sen kyvystä suorittaa tärkeää puhdistustoimintaansa. Nyt moni saattaa ajatella, että kehohan puhdistaa itse itsensä ja niin se optimaalisesti toimiessaan tekeekin. Mutta täytyy huomioida, että nykymaailmassa vastassamme on päivittäisten toksiinien lisäksi myös paljon erilaisia patogeeneja, viruksia ja bakteereja.

Kirjassa varoitellaan myös suositusta ketogeenisesta ruokavaliosta Pidemmän päälle suuri rasvamäärä tukkii verenkiertoa ja hidastaa maksan toimintaa. Aamuinen suuri rasvamäärä pakottaa maksan tuottamaan suuria määriä sappinestettä. Se pysäyttää maksan puhdistusprosessin, jolloin myrkyt eivät pääse huuhtoutumaan kehosta. Ne jäävät verenkiertoon ja päätyvät elimiin kuten esim. aivoihin. Tiedän, että moni on keton vannoutunut kannattaja ja jos lisätieto kiinnostaa niin kirjassa on selitetty hyvin ketogeenisen ruokavalion vaikutusta elimistöön.

 

Mikä meitä sairastuttaa?

Meillä jokaisella on elimistössämme omanlaisensa, uniikki kombo toksiineja, patogeeneja, viruksia ja bakteereja. Niitä tulee ympäristöstämme, ruoastamme ja osan me perimme. Esi-isämme, riippuen asuinpaikasta ja elintavoista, ovat aikoinaan altistuneet erilaisille myrkyille, jotka periytyvät sukulinjoissamme. Näiden edellisten lisäksi meihin vaikuttavat heikentävästi erilaiset emotionaaliset tekijät kuten pitkään jatkuneet raskaat tunnetilat, huolet ja stressi. Ne toimivat triggereinä rasittaen lisämunuaisiamme ja heikentäen immuunijärjestelmäämme. Jokaisella meistä on myös erilainen resilienssi eli psyykkinen palautumiskyky.

Tässä listaa yleisimmistä taudinaiheuttajista, joista suurimmalle osalle altistumme päivittäin:

  • Virukset ja niiden jätteet; esim. herpesvirukset (useita erilaisia), vyöruusu (yli 30 erilaista), EBV eli Epstein-Barr- virukset (yli 60 erilaista), virusten jätteet kuten neurotoksiinit ja dermatoksiinit.
  • Myrkylliset raskasmetallit; esim. alumiini, kupari, lyijy, elohopea, nikkeli.
  • Lääkkeet ja alkoholi; antibiootit, masennuslääkkeet, tulehduskipulääkkeet, verenpainelääkkeet, opioidit, hormonaaliset lääkkeet, unilääkkeet, steroidit jne.
  • Kotitaloukisen kemikaalit; esim. ilmanraikastimet, hajuvedet, partavedet, siivouskemikaalit, hiusvärit, pyykinpesu- ja huuhteluaineet, meikit, shampoot, hoitoaineet, hiuslakat- ja geelit yms., kynsilakat, hajukynttilät jne.
  • Bakteerit, muut mikrobit ja homeet.
  • Kemikaalit; kloori, lannoitteet, fluori, homeenestoaineet, kasvi-ja hyönteismyrkyt, mattokemikaalit, bensiinihöyryt, pakokaasut ja muut teollisuuden päästöt, öljyt, kaasut, kerosiini, lakat ja maalit, muovit.
  • Häiriötekijäruoat; esim. kananmunat, maitotuotteet, gluteeni, virvoitusjuomat, maissi, sika, tonnikala, keinotekoiset ja luonnolliset maku- ja makeutusaineet, ravintohiiva, sitruunahappo, aspartaami jne. Näitä oli lueteltu kirjassa lisää ja ne oli listattu viiteen eri tasoon. Jos haluaa suojella terveyttänsä, olisi ainakin tason yksi ruoka- aineet jätettävä käytöstä pois. Halutessaan voi jättää pois kaikki ja tätä suositeltiin puhdistuskuurin aikana tehtäväksi. Häiriötekijäruoat ovat niitä ruoka-aineita, jotka ruokkivat patogeeneja ja viruksia elimistössämme ja/tai häiritsevät puhdistuskuuria.

Eli ihan valtava määrä erilaisia tekijöitä, jotka kehoamme kuormittavat ja voivat aiheuttaa ja laukaista erilaisia sairauksia ja oireita. Edellisen voisi tiiviistää seuraavanlaiseen kaavaan:

Kaiken tämän tiedon omaksumisen jälkeen itsellä ei ainakaan ole epäilystä siitä, etteikö maksamme tarvitsisi jonkinlaista helppiä, varsinkin jos on puhjennut elämää ja arkea rajoittavia sairauksia tai oireita. Keho yrittää ylläpitää homeostaasia ja immuunijärjestelmää mutta ei pysty sitä saavuttamaan jos patogeeneja ei saada ulos kehosta. Kirjan mukaan maksan hyvinvointi on terveyden peruspilari ja puhdistuskuuri on maksasta huolehtimista. Puhdistuskuurilla siis autetaan maksaa toimimaan ja tekemään sille kuuluvat tehtävät.

 

Kokemukseni kuurista

Niin, kuuri vaatii tutustumista ja omaksumista sekä ymmärrystä siitä, miksi sen tekee. Tietenkin pitkään jatkuneet sairaudet ja oireet ovat hyvä motivaaattori viedä kuuri läpi. Itse sain myös motivaaatiota eri somekanavista kuunnellen ja lukien ihmisen kokemuksia ympäri maailmaa. Olin ennen kuuria vältellyt gluteenia ja kananmunia ja käytin esim. maitotuotteita, possua, nautaa, tonnikalaa, alkoholia ym. häiriötekijäruokia todella vähän, joten siinä mielessä kuuriin oli helppo lähteä. Myös mehustaminen oli tuttua ja olin aiemmin keväällä mehustanut selleriä joten sekään ei ollut vierasta. Aamuihini kuuluivat myös smoothiet.

Kuuria on kolmenlaista; yksinkertainen, akuperäinen ja edistynyt. Kävin läpi alkuperäisen kuurin. Kuurin aikana en kokenut varsinaista nälkää ollenkaan, vain pientä huikoa välillä, johon sai kuitenkin ottaa välipalaa. Muutamana päivänä teki mieli karkkia, koska se on kuulunut viikonloppuihini. Ei suurissa määrin mutta jonkin verran sitä on tullut syötyä kuitenkin. Mutta erityisiä vieroitusoireita sokerista en kokenut. Eniten kaipasin kasviksiin suolaa ja öljyjä ja kuten aiemmin olen kirjoittanut, minun oli vaikea saada kasvissalaatista ja kasviksista omille makunystyröilleni sopivaa. Parsa alkoi toden teolla tökkimään loppuajasta.

Puhdistusoireisiin luen osittain ainakin väsymyksen sekä lievät päänsäryt, joita oli useana päivänä. Iho lähti myös puskemaan kuonaa ulos. Mieliala oli koko kuurin ajan ihan hyvä, viimeisenä päivänä olin aika herkillä. Varsinkin kuurin viimeisinä päivinä ei kannata harrastaa raskasta liikuntaa vaan antaa keholle lepoa ja rauhaa ja varata päiviin joutoaikaa. Minun oli tässä mielessä helppo toteuttaa kuuri, koska olen kotona sairaslomalla. Pystyin myös ajoittamaan kuurin niin, että lopppupäästä lapset olivat isällään. Nän ollen sain huolehtia vain omista syömisistäni ja aikatauluistani ja levätä, milloin se oli tarpeen. Eli työssäkäyvän ja lapsiarkea pyörittävältä tämä kysyy etukäteissuunnittelua ostosten, levon, mehustuksen ja ruoan laiton suhteen. Mutta en koe, että tämä olisi ollenkaan mahdotonta toteuttaa missään tilanteessa.

Odotin jonkin verran, että paino olisi tippunut tai edes jotain näkyvää tapahtunut vyötäröllä mutta näin ei käynyt. Lohduttauduin sillä, että mikään laihdustuskuurihan tämä ei ollutkaan. No, entäs ne unet sitten? Syy, jonka vuoksi tähän alunperin lähdin. Blaah, ei vaikutusta. Nukuin kuurin aikana yhtä ”poukkoilevasti” kuin aiemminkin. Ero oli ehkä siinä, että iltaväsymys oli jotenkin kokonaisvaltaisempaa ja syvempää kuin normaalisti. Myös päivällä väsy tuli nopeammin. Tämä oli hienoinen pettymys mutta ei horjuttanut uskoani kuurin tehoon. Tieto siitä, että sain näin autettua maksaani toimimaan ja vähennettyä kehoni toksiinikuormaa, on jo iso asia minulle. Ja hei, tämähän ei ole loppu vaan alku! Tulen toistamaan kuurin ainakin kaksi kertaa vielä tänä vuonna.

Käteeni jäi myös valtavan paljon tietoa, jota olen kaivannut ja olen siitä kiitollinen. Aamuihini jää käyttöön sitruunamehu ja tulen ottamaan ainakin kuukaudeksi käyttööni ”heavy metal detox” smoothien. Sain myös arvokasta tietoa lisäravinteista, joiden pitäisi tukea unettomuudesta ja uupumisesta toipumista. Lisäksi lykkään suurimman osan rasvojen syönnistä iltapäivän puolelle eli pyrin aamulla auttamaan maksaa suorittamaan yöllä alkaneen puhdistusprosessin loppuun. Myös kasvisten, hedelmien ja lehtivihreiden käyttö tulee tämän myötä lisääntymään. Sellerimehun ottaisin kyllä mielelläni aamurutiineihin mukaan mutta koin mehustamisen aika työlääksi mehulingollani. Mehustin satsin joka toinen päivä kahdeksi päiväksi mutta valmistelut ja lingon pesu alkoi tökkimään viimeisinä päivinä.

 

 

 

Kirjastossa odottaa jo seuraava Medical Medium kirja ”Thyroid Healing” ja ehdottomasti tulen lukemaan myös ”Liver rescue” kirjan.

Hyvien yöunien, energian ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin metsästys jatkukoon! Ei muuta kuin seuraavien mielenkiintoisten aiheiden kimppuun.

Iloa ja valoa!

Anu

Saatat myös pitää...

Herättikö ajatuksia, mielipiteitä?