Henkisyys Hyvinvointi Kiitollisuus Luonto Rakkaus Tunteet Vesi

Veden mystinen olemus, osa 1.

Ihanaa vuoden alkua! Olkoon tämä vuosi sinulle maailman tilanteesta huolimatta tai juuri sen vuoksi, hyvä vuosi. Tuokoon se viisautta, syvyyttä, voimaantumista ja kasvua. Tuokoon se rakkautta, myötätuntoa ja keskittymistä itseesi. Jos olet käynyt läpi aikaisempia kirjoituksiani, tiedät, että minua kiinnostavat monenlaiset asiat ja ilmiöt. Jatkan yhä kirjoittamista niistä asioista, jotka minussa resonoivat sekä omista kokemuksistani ja toivon, että niistä on iloa ja hyötyä sinullekin.

Jokunen viikko sitten kirjastossa käteeni osuivat Masaru Emoton kirjat vedestä. Vau! Kirjat avasivat maailmankuvaani siitä, mitä kaikkea vesi on, millainen merkitys sillä meille on sekä millainen voima ja tietoisuus sillä on. Näiden kirjojen avulla löytyi ihan uusi näkökulma veteen ja myös erilainen kunnioitus vettä kohtaan. Kirjoissa oli vetoavaa pyhyyttä, niissä oli ihana henkinen ja sielullinen näkökulma ja kannustan kaikkia itse lukemaan ne. Tässä kirjoituksessani käyn paljolti läpi kirjojen sisältöä vedestä ja värähtlelystä, energiasta. Emoto on siis tutkinut veden olemusta kuvaamalla vesikiteitä eri kohteista ja ”altistamalla” vettä esim. musiikille, sanoille ja kuville

Energian värähtely

Vesi on elämän energian kuljettaja. Se on, kuten tiedämme, kaikelle kasvulle ja elämälle välttämätöntä. Sen tärkeydestä huolimatta sen merkitystä arjessa tulee miettineeksi yleensä aika vähän. Juomme vettä, teemme siinä ruokaa, peseydymme ja kylvemme, pesemme pyykkiä ja astioita, kastelemme huonekasvit ja puutarhaa jne. Päivittäin käytämme ison määrän vettä mutta kovin moni ei varmasti ole pysähtynyt miettimään, mihin kaikkeen vesi kykenee.

Energia liittyy veden olemukseen olennaisesti. Tiedämme, että kaikki olevainen maailmankaikkeudessa on energiaa ja värähtelee omalla taajuudellaan; kaikki elollinen mutta myös eloton kuten huonekalut, mineraalit, taulut, kirjoitukset, kaikki. Kiinassa puhutaan Qi:stä, Japanissa hadosta, jolla tarkoitetaan kaikessa olevaisessa virtaavaa energiaa. Elimillä on oma värähtelytaajuutensa kuten myös tunteilla, sanoilla ja ajatuksilla. Sanamme ja ajatuksemme voivat kulkeutua mihin tahansa ja ohjautua kelle tahansa sillä hetkellä, kun ne lähtevät meistä liikkeelle. Eli tämänhetkisten ajatustesi värähtelyllä on vaikutuksensa maailmaan.

Meistä on vettä noin 70%. Tämä vesi on osa kaikkialla luonnossa virtaavaa vettä ja osa elämän rytmistä liikettä. Virtaus on maailmankaikkeuden perusperiaate. Kun veden ja energian virtaus meissä heikentyy, alamme voida huonosti. Ilmentyy oireita ja sairauksia. Tämä on tunnettu mm. kiinalaisessa lääketieteessä vuosituhansia, jossa ajatellaan, että elämän energian (Qi) virtaus voi esim. stagnatisoitua, olla heikkoa, jakautua epätasaisesti tai olla liiallista. Tunteista esim. viha varastoituu maksaan ja nyt tiedetään, että vihan synnyttämä värähtelytaajuus on sama kuin niiden solujen molekyylien luoma värähtelytaajuus, joista maksa koostuu. Sairauksilla, oireilla, elimillä, hermoilla ja soluilla on oma värähtelytaajuutensa.

 

Veden kyvyt

Vedellä on mieletön kyky muuntautua. Sillä on muisti ja se ”kuulee” ja havainnoi ympäristöään, sillä on kyky siirtää tietoa. Vesi reagoi musiikkiin, sanoihin ja jopa kuviin. Kirjoissa kerrottiin useista kokeista, joissa vedelle soitettiin parantavaa musiikkia. Se sai aikaan kauniita vesikiteitä kun taas surullisen sävelmän aikaansamat kiteet olivat erilaisia. Hevimusiikki sai aikaan vääristyneitä kiteitä kun taas rakkaudellinen musiikki kauniita kiteitä.

Veden reagointi esim. sanoihin rakkaus ja kiitollisuus on mielstäni ällistyttävää. Se kuinka vesi reagoi näihin sanoihin ja ero siihen, kuinka se reagoi vihaisuuteen ja haukkumiseen, on omaa maailmankuvaani avannut jälleen enemmän. Sanojen vaikutusta on testattu erilaisilla kokeilla. Kahteen purkkiin laitettiin vettä ja toiselle purkille sanottiin päivittäin rakastavia sanoja ja toista haukuttiin. Haukuttu vesi sameni ja pilaantui nopeasti ja toinen vesi säilyi kirkkaana ja puhtaana. Sanojen vaikutusta on testattu paljon myös ”riisikokeilla”. Eli riisiä on laitettu kahteen purkkiin. Toiselle purkille on päivittäin sanottu ”kiitos” ja toiselle ”typerys”. Kuukauden kuluttua ”kiitos” astia aloitti käymisprosessin ja kypsyi, kun taas toinen riisipurkki homehtui. Testejä tehtiin myös kolmannen astian kanssa, joka jätettiin täysin huomiotta. Se homehtui jopa ”typerys” astiaa nopeammin. Aika mieletöntä, eikö totta! Ajatelkaa, mikä voima ja vaikutus sanoillamme on ja myös huomiotta jättämisellä. Myönteisen tai kielteisen huomion osoittaminen, on tapa antaa energiaa ja kaikista vahingollisinta käytöstä on sellainen, jossa ei reagoida lainkaan.

Kuvat Masaru EMoton kirjoista

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ihmeellisintä on se, kuinka vesi reagoi sille ”näytettyihin” kuviin tai paperille kirjoitettuihin sanoihin. Vesipurkki, jonka ympärille käärittiin kaunis kuva, teki kauniimpia vesikiteitä kuin vesipurkki, jonka ympärille käärittiin sotaisa kuva tai paperi, johon oli kirjoitettu ”typerys”. Elämä ja maailmankaikkeus on ihmeellisempää kuin voimme edes kuvitella!

Masaru Emoton tutkimukset osoittavat kiistatta sen, että sanojen, tunteiden ja rukousten voimaa muuttaa ympäristöämme, ei voi vähätellä. Hän tuo esiin monta esimerkkiä siitä, kuinka ihmiset ovat rukoilleet jonkun järven äärellä ja veden kidekuvat ennen ja jälkeen rukouksen osoittavat sen, kuinka vesikiteet ovat muuttuneet kauniiksi ja symmetrisiksi. ”Sanojen hengessä on voima, joka vaikuttaa kaikkeen olevaiseen ja muuttaa maailmaa miltei silmänräpäyksessä”. Tästä samasta asiasta on kirjoittanut Joe Dispenza, joka kirjoissaan kuvaa sydänkoherenssia. Ihmisryhmän kohottaessa värähtelyään rakkauden ja kiitollisuuden tunteisiin, vaikuttaa se toisen ryhmän sydänkoherenssiin.

 

Kun vesi putoaa maahan ja imeytyy siihen noustakseen jälleen pintaan, se kerää itseensä tietoa eri mineraaleista ja muuttuu viisaaksi vedeksi. Kun vesi paneistetaan ja kuljetetaan putkia pitkin, siinä mukana olevat ainesosat katoavat ja mineraalit rikkoutuvat. Vesi ei enää ole kovinkaan terveellistä kehon kannalta. Myös sähkömagneettiset aallot vaikuttavat veteen haitallisesti. Televisiolla, kännykällä ja mikrolla oli tutkimusten mukaan haitallinen vaikutus vesikiteiden muodostumiseen.

Eräs tutkija kirjassa toteaa: ”Yksi ehdotukseni on, että vetä kunnioitettaisiin enemmän. Pitäisi tiedostaa, kuinka vesi reagoi hyvinkin herkkiin energioihin.”. Kirjan yksi pääviesti onkin, että palauttaisimme mieliimme halun kohdella vettä kunnioittavasti. Esimerkiksi muinaisessa Kreikassa vettä kunnioitettiin ja monet kreikkalaiset tarut perustuvat veden suojelemiseen. Tieteen astuttua näyttämölle, se torjui nuo myytit. Itse tykkään hakea juomaveteni pohjavesipostista. Nykyään on onneksi saatavissa myös erilaisia hanaan laitettavia suodattimia sekä suodatinkannuja jos haluaa juoda puhtaampaa ja hyvänmakuista vettä.

”Veden jälkikäsittely erilaisissa laitoksissa ei synnytä vettä, joka kykenisi muodostamaan kauniita kiteitä. Vesi ei kaipaa puhdistamista, vaan kunnioitusta.”- Masaru Emoto

Planeettojen ja ihmisessä olevien alkuaineiden ja vaikutus.

On arvioitu, että on olemassa 108-118 alkuainetta ja ihmisestä on löydetty 90 alkuainetta. Missään muussa elollisessa ei ole näin montaa alkuainetta. Emoto arvelee, että meissä olisi kaikki 108 alkuainetta mutta kaikkia ei ole vain vielä löydetty. Jos ajatellaan, että ihmisen keho on maailmankaikkeus pienoiskoossa, luonnollinen johtopäätös on, että sisällämme noita kaikkia alkuaineita. Buddhalaisuuden mukaan ihminen kantaa sisällään 108 maallista halua. Olisiko noilla 108:lla maallisella halulla vastineensa 108:ssa alkuaineessa? Näin on pystytty todentamaan laitteella, joka mittaa ympärillämme säteilevää värähtelyä ja siirtämään ne veteen. Esimerkiksi ärtymyksen värähtely vastaa elohopean, viha lyijyn ja suru alumiinin värähtelytaajuutta.

Astrologiassa tiedetään, että tähtien asennot vaikuttavat veteen. Kokeissa, joissa on käytetty vettä, joka on sisältänyt eri mineraaleja, on huomattu että esim. kun Saturnuksella on voimakas vaikutus maahan, se vaikuttaa alkuaineista voimakkaimmin lyijyyn. Koska meissä on alkuaineita, jotka värähtelevät samoilla taajuuksilla tunteidemme kanssa, voidaan vetää johtopäätös, että Saturnus liittyy läheisesti vihan tunteeseen. Kenties tämä antaa osviittaa siihen, kuinka eri metallit vaikuttavat meihin. Mielestäni erikoinen mutta mielenkiintoinen teoria.

Mutta mitäs sitten, jos ihminen on jonkun kielteisen tunteen eli budhalaisuuden mukaan maallisen halun hallinnassa? Jos mieli on täynnä surua, vihaa tai kateutta? Kaikista tunteista vapautuminen ei kirjan mukaan ole mahdollista tai välttämätöntäkään. Mutta on tuskallista jos emme kykene irtautumaan jatkuvasti piinaavista ajatuksista ja tunteista. Jos ajatellaan värähtelyn periaatteita, on yksi keino värähdellä sellaisen tunteen energiaa, joka on vastakohta kokemallemme kielteiselle tunteelle. Kun yhdistetään toisiinsa kaski vastakkaista värähtelyn aaltoa, kielteinen tunne katoaa. Jokaiselle kielteisellä tunteelle ajatellaan olevan myönteinen vastakohta; viha-kiitollisuus, suuttumus-ystävällisyys, pelko-rohkeus jne. Nykyään tiedetään, että pitkäaikaiset kielteiset tunteet ovat erilaisten sairauksien taustalla. Jos meillä on kyky muuttaa noita tunteita, on meillä kyky aktivoida parantuminen. Tästä aiheesta kirjoittaa paljon Joe Dispenza. Ihminen tulisikin aina terveydenhoitojärjestelmässä kohdata ja hoitaa kokonaisvaltaisesti. Valitettavasti nykyajan länsimaalainen lääketiede on hyvin lääkeorietoitunutta.

Meillä on sielu ja olemme luojia

Nyt mieti hetki kaiken tämän tiedon jälkeen sitä, mitä ajattelet ja kuinka puhut itsellesi, lapsillesi, läheisillesi, kasveille, eläimille. Kuinka katsot heitä, ympärilläsi olevia asioita. Ajattele kuinka vesi lapsesi kehossa reagoi sanoihisi, ilmeisiisi, tunteisiisi ja ajatuksiisi. Itävaltalainen tutkija Allois Grubberin mukaan: ”Henkisesti, ajatustasolla, se, joka lähettää negatiivisia ajatuksia, saastuttaa oman kehonsa vettä, ladaten sen negatiivisesti.” Tämän(kin) perusteella olemme kaikki luojia. Kykenemme käyttämään näitä luomistaitoja hyväksemme. Meillä on kuitenkin vapaa tahto siinä, hyödynnämmekö tuota kykyä vai emme. Tietoisuutemme, ymmärryksemme, hyvä tahtomme, hymymme, kaikki ne voivat antaa uuden elämän vedelle ja vahvistaa ja ruokkia ympäristöämme.

Kirjassa meitä herätellään mailman vesien saastumiseen. Saastuminen lähtee liikkeelle ihmisten omista tietoisuuksista. Emoto toteaa, että vesi on sielujemme peili. Miltä siis sielumme näyttävät? Haluammeko valtaa, rahaa, omistaa aina vain enemmän, maksimoida hyötyjä, tuhota luontoa ja saastuttaa vettä? Alennammeko, alistammeko, nöyryytämmekö, kiusaammeko, vihaammeko, häpäisemmekö? Sielun tärkeyden merkitys tulisi nyky-yhteiskunnissa tunnistaa ja tunnustaa.

”Vesi heijastaa ihmissielua. Jos sanot vedelle ”kiitos”, se heijastuu sinulle kiitollisuutena takaisin muodostamalla kauniita kiteitä.”-Emoto

Kuinka siis huolehtia sielustamme ja kehossamme olevasta vedestä? Kehon koostuessa pääosin noin 70%:sti vedestä, tulisi ottaa huomioon veden virtaavuus elimistössä. Virtaava vesi nuodostaa kauniita kiteitä eli virtaava vesi ”voi hyvin”. Kuinka siis pitää kehon vesi virtaavana ja ”kauniina”, sielu saastumattomassa tilassa? Emoton mukaan keino ovat tunteet rakkaus ja kiitollisuus, joiden parantavia voimia yksikään lääke ei sisällä. Koska vesi kuljettaa mukanaan ajatuksiamme ja rukouksiamme, ovat ne myös keino vahvistaa veden virtausta ja olemusta sisällämme.

Turhaan ei korosteta itsemyötätunnon ja itselle kauniisti puhumisen merkitystä mm. parantumisen, itsetunnon ja omaan voimaan nousemisen prosesseissa. Joskus meidän saattaa olla vaikeaa puhua itsellemme kauniisti ja rakkaudellisesti. Mitäpä jos puhuisimmekin itsessämme olevalle vedelle? Miltä tällaisen puheen tai ajatusten jälkeen näyttäisivät sisällämme olevan veden vesikiteet:

”Kiitos vesi, että virtaat minussa kauniisti. Kiitos, että olet puhdasta ja täynnä valoa. Kiitos, että liikutat energiaa minussa. Kiitos, että olet valoa ja rakkautta ja vahvistat sitä minussa. Kiitos.”

Voisimme myös kiinnittää huomiota veteen, jota juomme ja käytämme. Voisimme siunata sen, kuten monesti ruokakin siunataan. Jos siunaamme ja tunnemme kiitollisuutta vedestä, jota juomme, sen fyysinen koostumus on erilaista ja sen vaikutus kehomme veteen on erilaista. Millä tahansa kielellä kuuluvan rukouksen värähtelytaajuus on 8 hertsiä, mikä vastaa maapallon magneettikentän värähtelytaajuutta. Siksi rukous muodostaa harmonisen rakenteen vedessä. Aika huikeaa, vai mitä? Emoto korostaa myös sitä, että rukoukset ovat ihmisten syvintä olemusta ja rukousten sanoilla on suuri voima meihin ja ympäristöömme. Venäjän luonnontieteiden akatemian akateemikko, professori Konstantin Korotkov neuvoo; istu pöydän äärelle hyvällä tuulella. Älä istu syömään ja juomaan vihaisten ihmisten kanssa, koska sillä on suora tuhoisa vaikutus terveyteesi.

Olemme luojia

Kvanttiteorian tutkimus on osoittanut sen, että havainnoija vaikuttaa aina lopputulokseen. Emoton mukaan vesikiteiden katseleminen on luomista, katsellessamme kiteitä, ne muuttavat ulkomuotoaan koko ajan. Katseella on oma erikoisenergiansa (hado) ja voimme sen energian avulla vaikuttaa kohteeseen.

”Sinulla on käytettävänäsi kyky muuttaa maailmaa yhdessä hetkessä. Sinun tarvitsee vain tehdä yksi yksinkertainen valinta. Valitsetko rakkauden ja kiitollisuuden maailman vaiko piinatussa tilassa olevan maailman, joka on täynnä tyytymättömyyttä ja puutetta? Vastaus riippuu siitä, mikä on asenteesi juuri tällä hetkellä. Ihmisen sielu kykenee luomaan onnellisen maailman mutta myös tuottamaan tuskaa.”

Jokaisella meistä on kyky muuttaa maailmaa ja varsinkin tässä ajassa, tänä vuonna olisi jokaisen syytä kiinnittää siihen huomiota. Millaisin ajatuksin, tuntein, katsein, puhein, sydämin, sieluin lähdemme tätä maailmaa luomaan. Mitä haluat itsestäsi ympärillesi ja yhteiseen tietoisuuten ilmentää? Kaikki maailmassa on yhteydessä toisiinsa. Millaisen toisiamme yhdistävän (morfisen) kentän luomisesta olet kiinnostunut? Itse olen sitä mieltä, että kun on kerran tullut tietoiseksi omasta sielustaan, on enää vaikeaa kääntää sille selkäänsä ja olla kuulematta sen kutsua.

Maailma muuttuu joka hetki ja sitä luodaan uudelleen ja vesi reagoi muutoksiin ensimmäisenä. Tietoisuudellamme on oma osanasa tässä luomistyössä. Kun Persianlahden sota syttyi ja ensimäiset pommit pudotettiin, Tokion vesijohtovedessä mitattiin epätavallisen korkeita nousuja elohopean, lyijyn, alumiinin ja muille ihmisen keholle haitallisten aineiden värähtelyarvoissa. Pommien vahingolliset värähtelyt saavuttivat välittömästi maailman kaikki kolkat ajan ja tilan rajoitteiden ulkopuolella. Kun jotain tapahtuu maapallolla, vesi välittää tiedon ensimmäisenä.

Rakkauden tunteilla on välitön vaikutus veteen etäisyyksistä ja veden laadusta riippumatta. Tutkimuksilla on todettu, että vedellä on tarkka muisti ja me voimme vaikuttaa toisiimme hienovaraisilla energioilla vaikka toiselle puolelle maapalloa. Ihmisten väillä on ”etäyhteyksiä”, joka osittain perustuu vesirakenteisiin. Ihmiset pystyvät siis virittäytymään toistensa taajuuksille eri puolilla maapalloa ja kokemaan synkronisesti samoja taajuuksia hengityksen, pulssin ja aivon osien suhteen. Todennäköisetsi kehon neste suorittaa eräänlaisen tiedonsiirron. Ehkä tähän perustuu jollain tavalla myös energiahoito ja etäenergiahoito. Tämän(kin) perusteella hoitajan intentiolla ja ajatuksilla ja tunteilla on AINA väliä hoidettavan kannalta.

Kun siis olet veden äärellä, olkoon se meri, järvi, lampi tai vesilasi, voit lähettää rakkauden ja kiitollisuuden täyttämiä viestejä. Näin joku jossain päin maailmaa täyttyy rakkaudella ja kiitollisuudella. Edessäsi oleva vesi on yhteydessä kaikkeen veteen maailmassa ja värähtelee samalla taajuudella.

”Kykysi olla onnellinen kaikesta huolimatta, riippuu siitä, mitä sydämessäsi tapahtuu. Me olemme pohjiltamme tämän planeetan päälle muodostuneita kiteitä. Meillä on vastuu suojella maata suojelemalla vettämme.” -Masaru Emoto

Tämä aihe on itselleni todella mielenkiintoinen ja lisännyt huimasti tietämystä vedestä ja energiasta. Tulen jatkamaan toisessa osassa vesi teemaa hieman eri tulokulmasta.

Ihanaa tammikuun jatkoa, iloa ja valoa

Anu

 

 

Saatat myös pitää...

Herättikö ajatuksia, mielipiteitä?