Tervehdys!

 

Minä olen Anu.

Kuvausta omasta itsestä olikin yllättävän vaikea kirjoittaa mutta tämän seuraavan tekstin haluaisin sinulle jakaa. Tässä hetkessä voisin kuvailla itseäni tutkijaksi, etsijäksi, matkaajaksi. Olen kiinnostunut monista asioista ja innostun helposti. Luen, etsin tietoa, kirjoitan ajatuksiani vihkoihin. Olen myös luova ja tekevä ja uskallan tarttua toimeen. Usein tosin voi käydä niin, että projekteja on kesken useampikin, kuten myös kirjoja.  Kaikenlainen pikku puuhastelu, tuunaaminen, remontointi ja vanhasta uuden luominen ovat minulle tärkeitä keinoja toteuttaa itseäni. Rakastan tätä tupaani, sen tuomaa suojaa, turvaa ja mahdollisuuksia.

Yli neljäänkymmeneen ikävuoteen on ehtinyt mahtua kaikenlaista ja elämä on tuonut eteensä välillä isojakin haasteita ja muutoksia, kuten varmasti monelle meistä. Viimeisen neljän vuoden aikana olen kokenut mm. lievän työuupumuksen, raskaat yt;t, avioeron ja nyt viimeisimpänä kroonistuneen unettomuuden. Vuosiin mahtuu myös paljon hyviäkin asioita, kuten tämän oman kodin ja uuden rakkauden löytyminen.

Elämä on oppimatka, näin ajattelen. Vaikeuksista ja haasteista olen kiitollinen, ne ovat aina mahdollisuuksia uuteen sekä uuden oppimiseen, matkoja itseensä. Ne ovat mahdollisuuksia muuttaa suuntaa, löytää uusia tienviittoja, mahdollisuuksia tarkastella omia arvojaan, opittuja rooli- ja käytösmalleja.

Vuosien mittaan minua on yhä enemmän alkanut kiinnostaa keho-mieli yhteys ja oma terveyshaasteeni eli unettomuus, on laittanut tutkimaan ja miettimään, mitä kaikkea meissä tapahtuu mm. stressin, erilaisten tunnetilojen ja vaikeiden kokemusten myötä. Olen työskennellyt sosiaalialalla eri sektoreilla ja ollut mukana keskellä perheiden, lasten ja nuorten kriisejä, hätää ja oireilua. Myös tätä kautta kehon, mielen ja hengen yhteys ja vaikutus toisiinsa on noussut mielenkiintoni kohteeksi. Työ on tuonut valtavasti itselleni näkemystä ihmisyyteen, kärsimykseen, toivottomuuteen mutta myös armoon, toivoon ja luottamukseen.

Pari vuotta sitten kiinnostuin kiinalaisesta lääketieteestä ja olen kouluttautunut shiatsuterapeutiksi, opiskellut korva-akupunktiota sekä liukukuppausta. Olen tehnyt työn ohessa ja nyt oman jaksamiseni mukaan hoitoja tutuille. Pidän koskettamisesta ja hoitojen tekisestä. Se on keino antaa keholle ja mielelle tilaisuus rauhoittua.

Myös kasvien käyttö sekä lääkkeenä että hoitotyössä kiinnostaa. Varsinkin viime vuoden aikana hortoilija minussa on noussut vahvasti pintaan. Viime kesä oli ensimmäinen kodissani ja pihasta ja läheisistä metsistä on tullut minulle kuin rakkaat ystävät. Ne ovat olleet vaikeina hetkinä tärkeitä paikkoja, joissa olen voinut maadoittua ja kerätä voimavaroja.

Elämäni tärkeimmät ihmiset ovat kaksi ihanaa lastani, jotka ovat luonani vuoroviikoin. Toinen on teini-ikäinen ja toinen alkaa olla esiteini-iässä ja mielestäni äitiys on yksi ihanimmista mutta vaativimmista elämäntehtävistä. Lasten lisäksi olen äärettömän kiitollinen muista läheisistä ihmisistä. Tällä hetkellä asutan tupaani yksin lasteni kanssa mutta rakkaani on täällä viikottain ja hänen lapsensa myös välillä. Läheisiä ovat minulle myös vanhempani, sisarukseni perheineen sekä ystäväni.

Luonteeltani olen aika pitkälti erakkoluonne. Vaikka pidän tapaamisista ystävien kanssa ja pidän sosiaalisista tilanteista, viihdyn erittäin hyvin itsekseni ja tarvitsen säännöllisesti ympärilleni hiljaisuutta ja rauhaa. Viimeisin vuosi on kääntänyt minua isosti peilin eteen ja sisäänpäin. Olen löytänyt uusia asioita, uutta rohkeutta ja uusia haaveita, joita tavoitella. Mitä kaikkea elämä vielä tuokaan ja mihin kuljettaa, se jää nähtäväksi. Tässä hetkessä etsin tietä ”unelmaminääni”, joka on virkeä, iloinen ja valoisa, täynnä elämänenergiaa, joka heijastuu ulospäin.

Uskon, että meistä, sinusta ja minusta, on mihin vain. Iloa ja valoa!

Rakkaudella Anu

21.6.2020