Hyvinvointi

Mitä mukavaa voisin tehdä itseni hyväksi tänään?

Kirjoitettu facebookiin 16.1

Viimeiset menneet kuukaudet ovat pistäneet miettimään toden teolla, millaisista asioista itse nauttii, mistä tulee hyvä olo, vie hyvinvointia eteenpäin ja saa onnelliseksi.

Useasti me ihmiset elämme ”sitku” ja ”mutku” elämää:
”Sitten, kun minulla on rahaa/työpaikka/parisuhde/saan sen ja sen asian, sitten olen onnellinen ja tyytyväinen. ”
”Olisin onnellinen ja tyytyväinen/harrastaisin enemmän/söisin terveellisemmin, mutku…”
Ja aina tulee uusia esteitä ja mielen rajoitteita ja asioita, joiden pitäisi olla saavutettuna ja hyvin ennen kuin voi olla onnellinen ja tehdä asioita itsensä hyväksi. En ole ollut poikkeus tästä🙂

Elämme länsimaissa osittain yltäkylläisyydesssä ja olemme kuitenkin useasti onnettomia ja voimme huonosti. Etsimme vastauksia elämäämme ulkoapäin, kun niitä pitäisi osata etsiä sisältämme. Meissä kaikissa on kaikki, mitä tarvitsemme elääksemme rakkaudessa, ilossa ja valossa. Omaa matkaani tehneenä sisällepäin, olen löytänyt paljon vastauksia siihen, millaista elämää haluan elää ja millaisena. Ja niinhän useasti on, että mitä itsessäsi vahvistat, mitä ajattelet, kuinka toimit, kuinka elämään asennoidut, sitä myös vahvistat ja saat itsellesi.

Minulle hyvä olo ja onni tarkoittaa pieniä asioita arjessa. Se tarkoittaa aistien ja ajatusten suuntaamista hyvään, asioihin, jotka tuovat iloa. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö elämässä olisi ikäviä asioita tai haasteita ja päiviä, jolloin pitää kohdata hankalia tunteita ja tapahtumia. Niitä tulee ja niitä menee mutta pyrin, että en jää niihin kiinni. Joskus elämän pyörteet vaativat avun hakemista ja vastaanottamista mutta sisäinen työ, sen täytyy meistä jokaisen tehdä itse.

Silloin, kun on päiviä, jolloin voimavarat ovat vähissä, koitan tehdä juurikin niitä pieniä ja positiivisia asioita itseni hyväksi. Minulle se on vaikkapa tuoksuva ja hoitava jalkakylpy. Tämän hetken suosikkini on kylpy, johon tulee laventelinkukkia, laventeliöljyä, oliiviöljyä, katkerosuolaa, merisuolaa ja himalajansuolaa. Joululahjapaketteihinkin päätyi jalkakylpypommeja sekä rauhoittavana, virkistävänä että puhdistavana versiona. Jalkakylvyllä on mukava hemmotella myös flunssaisia lapsia ❤️

Pidä huoli itsestäsi!❤️

Saatat myös pitää...

Herättikö ajatuksia, mielipiteitä?