x

Korut

Ilon ja toivon tuvan korut

Tervetuloa tuvan pikku puotiin. Ajatus puisista koruista lähti liikkeelle syksyllä 2019 rämpiessäni pohjaa myöten uupumuksessa ja unettomuudessa. Minulla on aina ollut halu luoda, synnyttää vanhasta uutta, tehdä käsillä. Koen, että luominen virtauttaa hyvää energiaa, kiinnittää läsnäolevaan hetkeen ja  oman sydämen taajuudelle. Mielikuvitus ja luomisvoima ovat jotain upeaa, jotka meille ihmisille on annettu. Jokaisen oma päätös on, käyttääkö niitä hyvään vai pahaan.

Minä haluan luoda hyvää. Haluan luoda iloa, toivoa ja valoa. Elämä tuo eteemme haasteita, suruja, pettymyksiä ja oppimiskokemuksia. Haluan kertoa näillä koruilla sinulle, että sinussa on sisällä kaikki se voima ja rohkeus, mitä tarvitaan hyvään, omannäköiseen elämään. Jokaisen sielu, elämänpolku ja keho ovat erilaiset. Haasteiden keskellä olisi tärkeää myös muistaa, että pohjimmiltaan sielumme on aina vapaa. Vapauden teema on myös äärimmäisen tärkeää tässä ajan hetkessä.Olemme kaikki matkalla, minä myös, sinun kanssasi, yhdessä.

Kaikki täällä on energiaa, ajatukset, sanat, teot, ihmiset, eläimet, kasvit, kivet, kaikki. Teen jokaisen korun lempeyden ja rakkauden intentiolla, juuri sen saajaa ajatellen, jotta se toisi kantajalleen hyvää mieltä, iloa ja tarvittaessa toivoa ja lohtua.

 

Puukorut

Korut on tehty katajasta, joka on vahva, kestävä ja sitkeä puu. Kataja symboloikin kestävyyttä, koettelemuksia ja sitkeyttä, mutta myös totuutta. Se edustaa mytologiassa hyviä voimia vahvemmin, kuin mikään muu puu. Katajan on ajateltu karkoittavan sairaudet ja pitävän pahat voimat loitolla. Katajasta valmistetut korut suojelevat kantajaansa onnettomuuksilta, varkauksilta ja pahalta silmältä. Se on myös yhdistetty suojautumiseen ja puhdistautumiseen.

Korut ovat muodoltaan joko pyöreämpiä tai pisaran muotoisia eivätkä ole keskenään aivan identtisiä. Puussa on kaunis elävä pinta, jossa saattaa olla myös tummempia kohtia. Eli ihanan täydellisen epätäydellisiä, kuten jokainen meistä ihmisestäkin. Puu  myös “elää” polttokynän alla. Nämä ovat rakkaudella “homemade” ja niissä näkyy tekijänsä käden jälki.

Korvakorut ovat puupinnalla, joten ne tummuvat ajan myötä ja kuviot tulevat selvemmin vielä näkyviin. Kaulakorut on käsitelty vernissalla. Koruja ei kannata pitää sateessa, saunassa tai altistaa niitä hiuslakalle tai muille kemikaaleille.

Jokaiseen korumalliin saa hoitavan kiven, puuhelmen tai pelkästään kuviolla. Voit myös toivoa itsellesi merkityksellistä kuviota kuten esimerkiksi horoskooppimerkkiä, riimua tai jotain muuta symbolia.

1. Elämän Energia

Meillä jokaisella on oma yksilöllinen elämän energiamme, Qi:mme, oma sisäinen älykkyytemme. Se saattaa joutua epätasapainoon monien erilaisten tekijöiden vuoksi, jolloin kehossa ilmenee erilaisia oireita ja voimme huonosti. Elämän energiamme pyrkii kuitenkin aina hakemaan tasapainoa ja harmoniaa, se haluaa aina sinun parastasi. Ehkä meidän on aika alkaa kuunnella sitä paremmin.

Muistuttakoon “Elämän Energia” korut sinua suojelemaan ja ravitsemaan omaa energiaasi. Virtauta sitä tekemällä asioita, jotka resonoivat syvällä sydämessäsi, jotka saavat sinut tuntemaan iloa ja toivoa, maadoittavat sinut. Pysähdy kysymään itseltäsi, mitä tarvitsisin tänään, jotta voisin paremmin.

2. Kelttiläiset symbolit

Vuosisatojen ajan kelttiläisiä symboleja on pidetty huikeana voiman lähteenä. Kelttiläisyys viittaa ihmisiin, jotka asuivat Britanniassa ja Länsi-Euroopassa vuodesta 500 ekr ja 400 jkr. välisenä aikana. Keltit olivat rautakautisia ja asuivat pienissä kylissä saaden elantonsa maasta ja karjasta. Kelttejä johtivat soturipäälliköt, joiden neuvonantajia, ennustajia ja sovittelijoita olivat druidit. Tämän lisäksi druidit olivat runoilijoita, parantajia, tähtitieteilijöitä, filosofeja ja maageja. Druidit uskoivat kuoleman jälkeiseen jälleensyntymiseen sekä sielunvaellukseen.

Kelttien uskonto oli hyvin luonnonläheinen. Kokoontumiset tapahtuivat metsäaukiolla tai suurten puiden alla. Ne olivat heidän pyhättönsä, valtava voimapaikka. He kunnioittivat pyhiä puita, joista ensimmäinen oli alkupuu. Sen juuret työntyivät syvälle maan uumeniin ja latva kurkottui taivaaseen,. Se suojeli, antoi sadon ja oli elämän ja uudestisyntymän lähde.

Vuoden druidit jakoivat kolmeentoista kuukauteen kuun kiertoa seuraten ja siitä edelleen yhtä moneen puumerkkiin. He uskoivat, että ihmisen persoonallisuus on puiden juurissa, lehdissä, oksissa ja metsässä. Druidit oppivat, että jokaisella puulajilla on oma luonteensa, joka puolestaan vastasi ihmisluonnetta sekä elämänkiertoa. Tietty puu oli ihmisen kaksoisolento ja tämä puu suojeli ihmistä sekä antoi hänelle elinvoimaa.

Ehdoton rakkaus

Pyyteetön rakkaus, rakkaus ilman ehtoja, on kaiken ydin. Se on korkeimman itsemme ydin, luoja meissä. Sielultaan jokainen meistä on ikuisesti täydellinen, puhdasta rakkautta. Aito myötätunto ja rakkaus ilman ehtoja kehittyvät ja kasvavat rakastavan ja ymmärtäväisen itsemme hyväksymisen kautta. Jokainen meistä ansaitsee kokea ehdotonta rakkautta ja ilmentää sitä. Sinä olet tärkeä, minä olen tärkeä, tällaisenaan. Sitä ei tarvitse ansaita tai lunastaa. Muistuttakoon tämä symboli sinua näistä asioista.

 

 

 

 

Sisäinen voima

Meissä jokaisessa on voimaa, jota emme ole hyödyntäneet, voimaa muuttaa itseämme, ajatuksiamme, tunteitamme, tilanteita, olosuhteita. Tämä symboli on oiva valinta kaikille sotureille, omassa sisäisessä voimassa seisoville, sitä etsiville ja siihen vahvistusta toivoville. Muistuttakoon tämä symboli voimallaan sinua siitä, että sisälläsi on “valtameren kokoinen voima, jonka voit oppaaksesi valjastaa”.

Vapaus korut

Vapaus. Mitä tuo sana sinulle merkitsee? Kuinka toivot, että se elämässäsi ilmenee?  Nämä korut muistuttavat sinua, että sielusi, henkesi on aina vapaa. Sitä ei voi kahlita mikään. Sinulla on kyky unelmoida, haaveilla, luoda, käyttää mielikuvitustasi.

“Mind use your power, Spirit use your wings”- Pharell Williams, Freedom

Korut on valmistettu kierrätyshenkisesti käytetystä pyörän sisäkumista. Sulat on käsitelty ruokaöljyllä ja tarvittaessa voit käsitellä ne uudestaan jos ne haalistuvat. Voit valita koruun joko hoitavan kiven tai haluamasi värillisen puuhelmen tai toivoa omanlaistasi.

Vapaus-karneoli

Vapaus-aventuriini

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vapaus-puuhelmet

 

 

 

 

 

 

Koruissa käytetyt hoitavat kivet ja  niiden ominaisuudet

Kaikki täällä on energiaa, joka värähtelee eri taajuuksilla. Myös kivet. Erilaisia kiviä on käytetty vuosituhansien ajan eri kulttuureissa ympäri maailmaa poistamaan fyysisiä, psyykkisiä ja henkisiä tukoksia. Niiden uskotaan virtauttavan energiaa kehossa ja näin tukevan kokonaisvaltaista hyvinvointia. Ne mm. tasapainottavat kehon energiapyörteitä, eli chakroja, suojelevat negatiiviselta energialta ja auttavat muuttamaan haitallisia ajatusmalleja. Voit valita jokaiseen korumalliin halutessasi chakrakiven, joka tähän hetkeen sinulle resonoi. Kivihelmet ovat kooltaan 6-8 mm.

 

1. Vuorikristalli; kruunuchakra

Vuorikristalli on mestariparantaja ja yksi voimakkaimmista kivistä. Se on aina tuki ja turva missä ja milloin tahansa. Nostaa korkealle tietoisuuden tasolle, puhdistaa olemusta ja antaa inspiraatiota. Se antaa energiaa ja voimaa fyysiselle keholle, tsapainoittaa tunteita ja auttaa eteenpäin henkisellä tiellä. Kiven voi  “ohjelmoida” tiettyyn tehtävään. Se vahvistaa kaikkia voimia, joita ihmisessä on. Tukee myös meditaatiota auttaen keskittymään yhteyteen oman mielen kanssa.

 

2a. Ametisti; kruunuchakra ja otsachakra

Ametisti rohkaisee sisäiseen rauhaan, kuljettaa energiaa ja omaa korkean henkisen värähtelyn. Se on hyvä meditaatiokivi. Karkottaa myös kielteisyyttä ja luo rauhallisen ympäristön. Ametisti vie sisimmän äärelle ja siitä on apu kriiseihin, joissa tarvitaan syvää ja tyyntä näkemystä. Avaa ovat uusille tuulille, tuo syvyyttä ja tarkoitusta elämään. Intuition kivi. Voidaan “ohjelmoida” suojelemaan kielteiseltä värähtelyltä.

 

2b. Lapis latsuli (tummansininen); otsachakra

Lapis latsuli on totuuden ja viisauden kivi. Se voimistaa intuitiota, auttaa unityöskentelyssä ja henkisten kykyjen kehittämisessä. Se edistää luovuutta ja auttaa pysymään totuudessa. Lapis latsuli auttaa seuraamaan omaa polkuaan ja tekemään oikeita ratkaisuja. Se myös tukee täydelistä tietoisuutta ja valaistumista sekä vahvistaa yhteyttä henkioppaisiin. Korvakoruna lapis latsuli hoitaa hyvin sekä otsa- että kurkkuchakraa

 

3. Akvamariini; kurkkuchakra. Usean vaaleasta tummempaan sinisenvihreän sävyissä.

Akvamariini on entisaikain merenneitojen aarre. Se omaa veden puhdistavaa värähtelyä, jolla voi huuhtoutua puhtaaksi kielteisistä tunteista ja rentoutua. Se rauhoittaa hermoja, terävöittää aisteja, vähentää stressiä, karkottaa pelkoja ja antaa voimaa sekä rohkeutta. Se myös vaikuttaa kommunikaatioon, lisää turvalisuudentunnetta ja sopii auran hoitoon.

 

 

4a. Ruusukvartsi; sydänchakra

Ruusukvartsi on rakkauden voimakivi. Se kutsuu luokseen rakastavia ihmissuhteita. Se auttaa olemaan lempeämpi  ja hyväksyvämpi itseä ja muita kohtaan ja auttaa hyväksynnässä ja anteeksiannossa. Ruusukvartsia käytetään myös pelkojen ja surujen hälventämiseen.

 

 

4b. Vihreä aventuriini; sydänchakra

Vihreä aventuriini on rauhoittava ja selkeyttä luova kivi. Se tuo levollisuutta ja iloa ja luo yhteyden elämän alkulähteille. Se suojelee auraa ja poistaa energiakentästä kaiken, joka kuluttaa energioita turhaan. Vihreä aventuriini auttaa murheissa ja surun keskellä. Se on myös oiva kivi stressaantuneelle tai väsyneelle. Se on yleisrauhoittava kivi, joka antaa kantajalleen omanarvontuntoa ja uskoa itseensä.

 

5. Jade, keltainen; solar plexus

Keltainen jade on voimistava kivi, se tuo iloa ja onnellisuutta. Se on myös energisoiva ja stimuloiva sekä puhtauden, rauhallisuuden, hoivan ja unien kivi. Se tasapainoittaa yhdistäen mielen ja kehon.

 

 

 

6. Oranssi karneoli; sakraalichakra

Karneoli on päättäväisyyden ja itsevarmuuden kivi. Se auttaa tavoittelemaan päämääräämme ja vahvistamaan itsetuntoamme. Se myös lisää vireyttä, elinvoimaa, intohimoa ja rohkeutta ja toimii mielen ja sisäisen voiman herättäjinä.  Se stimuloi luovuutta ja auttaa nauttimaan elämästä. Karneoleilla voidaan hoitaa seksuaalista haluttomuutta ja hedelmättömyyttä. Ihmissuhteissa karneoli lievittää kateutta ja omistuksenhalua.

 

7a. Hematiitti; juurichakra

Hematiitti on vahva auttajakivi. Se auttaa keskittymään “nyt” hetkeen. Se auttaa luopumaan itseasetetuista rajoituksista, vahvistaa maalaisjärkeä ja herättää tekemään keskeneräiset asiat loppuun. Hematiitti antaa myös voimaa ja rohkeutta sekä auttaa rantoutumaan ja tukee unta.

 

 

7b. Onyx (musta); juurichakra

Onyx havahduttaa, kun elämä pyrkii menemään väärään suuntaan. Se auttaa kuulemaan omaa sisäistä ääntä ja erottamaan oikean ja väärän. Se tukee keskittymistä ja syvällistä ajattellua. Onyx antaa kestävyyttä, nöyryyttä ja pelottomuutta kohdata karmalliset asiat. Se antaa voimia, sitkeyttä ja kestävyyttä vaikeissa tilanteissa. Se myös auttaa pääsemään eroon negatiivisista ajatusmalleista ja rajoitteista.

 

3. Räsymatot

Räsymatot ovat syntyneet rakkaudesta vanhoihin taloihin. Vanhoissa taloissa on tunnelma, joka puhuttelee minua kovasti. Niillä on sielu ja henki. Moni vanha talo on seissyt vuosikymmeniä paikoillaan, nähden ja kokien paljon historian havinaa, jota on usein talletettu ullakoille, kivijalkoihin, lattioihin ja seiniin. Talot, joissa narisevat lautalattiat, kuisteilla kukkivat pelargonit, lämpöä luovat pönttöuunit ja puuhellat ja ikkunoissa on pitsiverhot. Nämä korut on tehty rakkaudella kaikille niille, jotka kokevat olevansa sydämessään vanhan talon nainen. Räsymattoja löytyy neljässä pirteässä värissä. Langat ovat puuvillaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.Pirtti (minttu) on pieni hirsistä tehty, alkuaan sisään lämpiävä asuinrakennus. Pohjois-Suomessa pirtit ovat olleet yksihuoneisia tupia. Pirtti tarkoittaa myös maalaistalon isoa oleskelu- ja työhuonetta.

 

 

 

 

2.Kammari (vaaleanpunainen) oli entisajan asunnoissa arvokkaampi huone kuin tupa, pirtti tai keittiö. Se oli tarkoitettu makuuhuoneeksi (makuukamariksi) tai vierashuoneeksi.

 

 

 

 

3.Kuisti (keltainen) on rakennuksen pääoven edessä sijaitseva läpikulkuun tarkoitettu katosrakennelma, joka voi olla joko avoin tai umpinainen. Tavallisesti avoinkin kuisti on varustettu kaiteilla. Kuistin pääasiallinen tehtävä on suojata kulkua ovelle. Suomalaisissa puutaloissa kuisti on tyypillinen pääovea suojaava rakennelma. Ulko-oven suojaamisen lisäksi se on ollut perinteisesti myös omistajan aseman ja varallisuuden osoitin. Nykyisenkaltaisia kuisteja, jotka ovat kuin huone talon edessä, rakennettiin ensimmäisen kerran virkataloihin 1600-luvulla. Maalaistaloissa umpinainen kuisti yleistyi 1800-luvulla. Kuistista voidaan käyttää myös nimitystä ”porstua”.

 

4.Kööki (violetti) tarkoittaa keittiötä. Sanaa on käytetty ainakin Oulun seudulla ja se tulee ilmeisesti ruotsin sanasta “kök”.

 

 

 

 

___________________________

Tilauksen tekeminen

Jos haluat omat voimakorusi, voit tehdä tilauksen osoitteeseen ilonjatoivontupa@gmail.com. Voit myös ottaa yhteyttä ilon ja toivon tuvan facebook sivun kautta tai instagramin kautta. Kerro tilauksessasi, millaisen kiven koruun haluat. Voit valita kiven sen ominaisuuksien tai värin perusteella tai valita intuitiivisesti sen, minkä koet hyväksi. Voit myös toivoa joko pyöreämpää tai enemmän pisaran muotoisia koruja. Voit myös toivoa koruihin muunlaista kuviota, esimerkiksi riimua tai horoskooppimerkkiä tai kiveä, jota ei tässä listassa ole. Korvakorukoukut ovat ruostumatonta terästä jasuojatulpat ovat kirkasta, pehmeää muovia.

Hinnat

Katajaiset korvakorut symbolilla ja hoitavalla kivellä: 20 euroa

Katajaiset korvakorut symbolilla: 17 euroa

Katajainen kaulakoru symbolilla ja hoitavalla kivellä: 20 euroa

Vapaus korvakorut hoitavalla kivellä: 17 euroa

Vapaus korvakorut puuhelmellä: 15 euroa

Vapaus kaulakoru hoitavalla kivellä: 15 euroa

Räsymatto korvakorut: 18 euroa

 

Hintaan lisätään 2 euroa pakkaus -ja postituskuluja.

 

Iloa, valoa ja voimaa sinulle!

Rakkaudella, Anu