x

Korut

Ilon ja toivon tuvan korvakorut

 

1. Elämän Energian voimakorut.

Ajatus näistä koruista on lähtenyt liikkeelle viime syksynä rämpiessäni pohjaa myöten tässä unettomuudessa. Minulla on aina ollut halu luoda, synnyttää vanhasta uutta, tehdä käsillä. Koen, että luominen virtauttaa hyvää energiaa, kiinnittää läsnäolevaan hetkeen, oman sydämen taajuudelle. Mielikuvitus ja luomisvoima ovat jotain upeaa, jotka meille ihmisille on annettu. Jokaisen oma päätös on, käyttääkö niitä hyvään vai pahaan.

Minä haluan luoda hyvää. Haluan luoda iloa, toivoa ja valoa. Elämä tuo eteemme haasteita, suruja, pettymyksiä ja oppimiskokemuksia. Haluan kertoa näillä koruilla sinulle, että sinussa on sisällä kaikki se voima ja rohkeus, mitä tarvitaan hyvään, omannäköiseen elämään. Olemme kaikki matkalla, minä myös, sinun kanssasi, yhdessä.

Meillä jokaisella on oma yksilöllinen Elämän Energiamme, Qi:mme, oma sisäinen älykkyytemme. Se saattaa joutua epätasapainoon monien erilaisten tekijöiden vuoksi, jolloin kehossa ilmenee erilaisia oireita ja voimme huonosti. Elämän Voimamme pyrkii kuitenkin aina hakemaan tasapainoa ja harmoniaa, se haluaa aina sinun parastasi. Ehkä meidän on aika alkaa kuunnella sitä paremmin.

Muistuttakoon nämä korut sinua suojelemaan ja ravitsemaan omaa Elämän Energiaasi. Virtauta sitä tekemällä asioita, jotka resonoivat syvällä sydämessäsi, jotka saavat sinut tuntemaan iloa ja toivoa, maadoittavat sinut. Pysähdy kysymään itseltäsi, mitä tarvitsisin tänään, jotta voisin paremmin.

Kaikki täällä on energiaa, ajatukset, sanat, teot, ihmiset, eläimet, kasvit, kivet, kaikki. Teen jokaisen korun lempeyden ja rakkauden intentiolla, juuri sen saajaa ajatellen, jotta se toisi kantajalleen hyvää mieltä, iloa ja tarvittaessa toivoa ja lohtua.

Koruissa käytetyt materiaalit.

Kataja.

Korut on tehty katajasta, joka on vahva, kestävä ja sitkeä puu. Kataja symboloikin kestävyyttä, koettelemuksia ja sitkeyttä, mutta myös totuutta. Se edustaa mytologiassa hyviä voimia vahvemmin, kuin mikään muu puu. Katajan on ajateltu karkoittavan sairaudet ja pitävän pahat voimat loitolla. Katajasta valmistetut korut suojelevat kantajaansa onnettomuuksilta, varkauksilta ja pahalta silmältä. Se on myös yhdistetty suojautumiseen ja puhdistautumiseen.

 

 

Hoitavat kivet

Kaikki täällä on energiaa, joka värähtelee eri taajuuksilla. Myös kivet. Erilaisia kiviä on käytetty vuosituhansien ajan eri kulttuureissa ympäri maailmaa poistamaan fyysisiä, psyykkisiä ja henkisiä tukoksia. Niiden uskotaan virtauttavan energiaa kehossa ja näin tukevan kokonaisvaltaista hyvinvointia. Ne mm. tasapainottavat kehon energiapyörteitä, eli chakroja, suojelevat negatiiviselta energialta ja auttavat muuttamaan haitallisia ajatusmalleja. Käytän koruissa chakrakiviä eli pyrin lisäämään valikoimaan jokaiselle chakralle oman kivensä. Joillekin chakroille löytyy kaksi eri kivivaihtoehtoa. Kivihelmet ovat kooltaan 4-8 mm. Korvakorukoukut ovat ruostumatonta terästä. Suojatulpat ovat kirkasta, pehmeää muovia.

Korut ovat muodoltaan joko pyöreämpiä tai pisaran muotoisia eivätkä ole keskenään aivan identtisiä. Puussa on kaunis elävä pinta, jossa saattaa olla myös tummempia kohtia. Eli ihanan täydellisen epätäydellisiä, kuten jokainen meistä ihmisestäkin. Puu  myös “elää” polttokynän alla, jolloin kuviot eivät ole identtisiä. Nämä ovat rakkaudella “homemade” ja niissä näkyy tekijänsä käden jälki.

Korut ovat puupinnalla, joten ne tummuvat ajan myötä ja kuviot tulevat selvemmin vielä näkyviin. Koruja ei kannata pitää sateessa, saunassa tai altistaa niitä hiuslakalle tai muille kemikaaleille.

Kivet ja niiden ominaisuudet;

1. Vuorikristalli; kruunuchakra

Vuorikristalli on mestariparantaja ja yksi voimakkaimmista kivistä. Se on aina tuki ja turva missä ja milloin tahansa. Nostaa korkealle tietoisuuden tasolle, puhdistaa olemusta ja antaa inspiraatiota. Se antaa energiaa ja voimaa fyysiselle keholle, tsapainoittaa tunteita ja auttaa eteenpäin henkisellä tiellä. Kiven voi  “ohjelmoida” tiettyyn tehtävään. Se vahvistaa kaikkia voimia, joita ihmisessä on. Tukee myös meditaatiota auttaen keskittymään yhteyteen oman mielen kanssa.

 

2a. Ametisti; kruunuchakra ja otsachakra

Ametisti rohkaisee sisäiseen rauhaan, kuljettaa energiaa ja omaa korkean henkisen värähtelyn. Se on hyvä meditaatiokivi. Karkottaa myös kielteisyyttä ja luo rauhallisen ympäristön. Ametisti vie sisimmän äärelle ja siitä on apu kriiseihin, joissa tarvitaan syvää ja tyyntä näkemystä. Avaa ovat uusille tuulille, tuo syvyyttä ja tarkoitusta elämään. Intuition kivi. Voidaan “ohjelmoida” suojelemaan kielteiseltä värähtelyltä.

 

2b. Lapis latsuli (tummansininen); otsachakra

Lapis latsuli on totuuden ja viisauden kivi. Se voimistaa intuitiota, auttaa unityöskentelyssä ja henkisten kykyjen kehittämisessä. Se edistää luovuutta ja auttaa pysymään totuudessa. Lapis latsuli auttaa seuraamaan omaa polkuaan ja tekemään oikeita ratkaisuja. Se myös tukee täydelistä tietoisuutta ja valaistumista sekä vahvistaa yhteyttä henkioppaisiin. Korvakoruna lapis latsuli hoitaa hyvin sekä otsa- että kurkkuchakraa

 

3. Akvamariini; kurkkuchakra. Usean vaaleasta tummempaan sinisenvihreän sävyissä.

Akvamariini on entisaikain merenneitojen aarre. Se omaa veden puhdistavaa värähtelyä, jolla voi huuhtoutua puhtaaksi kielteisistä tunteista ja rentoutua. Se rauhoittaa hermoja, terävöittää aisteja, vähentää stressiä, karkottaa pelkoja ja antaa voimaa sekä rohkeutta. Se myös vaikuttaa kommunikaatioon, lisää turvalisuudentunnetta ja sopii auran hoitoon.

 

 

 

4a. Ruusukvartsi; sydänchakra

Ruusukvartsi on rakkauden voimakivi. Se kutsuu luokseen rakastavia ihmissuhteita. Se auttaa olemaan lempeämpi  ja hyväksyvämpi itseä ja muita kohtaan ja auttaa hyväksynnässä ja anteeksiannossa. Ruusukvartsia käytetään myös pelkojen ja surujen hälventämiseen.

 

 

4b. Vihreä aventuriini; sydänchakra

Vihreä aventuriini on rauhoittava ja selkeyttä luova kivi. Se tuo levollisuutta ja iloa ja luo yhteyden elämän alkulähteille. Se suojelee auraa ja poistaa energiakentästä kaiken, joka kuluttaa energioita turhaan. Vihreä aventuriini auttaa murheissa ja surun keskellä. Se on myös oiva kivi stressaantuneelle tai väsyneelle. Se on yleisrauhoittava kivi, joka antaa kantajalleen omanarvontuntoa ja uskoa itseensä.

 

5. Jade, keltainen; solar plexus

Keltainen jade on voimistava kivi, se tuo iloa ja onnellisuutta. Se on myös energisoiva ja stimuloiva sekä puhtauden, rauhallisuuden, hoivan ja unien kivi. Se tasapainoittaa yhdistäen mielen ja kehon.

 

 

 

6. Oranssi karneoli; sakraalichakra

Karneoli on päättäväisyyden ja itsevarmuuden kivi. Se auttaa tavoittelemaan päämääräämme ja vahvistamaan itsetuntoamme. Se myös lisää vireyttä, elinvoimaa, intohimoa ja rohkeutta ja toimii mielen ja sisäisen voiman herättäjinä.  Se stimuloi luovuutta ja auttaa nauttimaan elämästä. Karneoleilla voidaan hoitaa seksuaalista haluttomuutta ja hedelmättömyyttä. Ihmissuhteissa karneoli lievittää kateutta ja omistuksenhalua.

 

7a. Hematiitti; juurichakra

Hematiitti on vahva auttajakivi. Se auttaa keskittymään “nyt” hetkeen. Se auttaa luopumaan itseasetetuista rajoituksista, vahvistaa maalaisjärkeä ja herättää tekemään keskeneräiset asiat loppuun. Hematiitti antaa myös voimaa ja rohkeutta sekä auttaa rantoutumaan ja tukee unta.

 

 

7b. Onyx (musta); juurichakra

Onyx havahduttaa, kun elämä pyrkii menemään väärään suuntaan. Se auttaa kuulemaan omaa sisäistä ääntä ja erottamaan oikean ja väärän. Se tukee keskittymistä ja syvällistä ajattellua. Onyx antaa kestävyyttä, nöyryyttä ja pelottomuutta kohdata karmalliset asiat. Se antaa voimia, sitkeyttä ja kestävyyttä vaikeissa tilanteissa. Se myös auttaa pääsemään eroon negatiivisista ajatusmalleista ja rajoitteista.

 

 

2. Vapaus korut

Vapaus. Mitä tuo sana sinulle merkitsee? Kuinka toivot, että se elämässäsi ilmenee?  Nämä korut muistuttavat sinua, että sielusi, henkesi on aina vapaa. Sitä ei voi kahlita mikään. Sinulla on kyky unelmoida, haaveilla, luoda, käyttää mielikuvitustasi.

“Mind use your power, Spirit use your wings”- Pharell Williams, Freedom

Korut on valmistettu kierrätyshenkisesti käytetystä pyörän sisäkumista. Sulat on käsitelty ruokaöljyllä ja tarvittaessa voit käsitellä ne uudestaan jos ne haalistuvat. Voit valita koruun joko hoitavan kiven tai haluamasi värillisen puuhelmen.

Vapaus-karneoli

Vapaus-aventuriini

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vapaus-puuhelmet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Räsymatot

Räsymatot ovat syntyneet rakkaudesta vanhoihin taloihin. Vanhoissa taloissa on tunnelma, joka puhuttelee minua kovasti. Niillä on sielu ja henki. Moni vanha talo on seissyt vuosikymmeniä paikoillaan, nähden ja kokien paljon historian havinaa, jota on usein talletettu ullakoille, kivijalkoihin, lattioihin ja seiniin. Talot, joissa narisevat lautalattiat, kuisteilla kukkivat pelargonit, lämpöä luovat pönttöuunit ja puuhellat ja ikkunoissa on pitsiverhot. Nämä korut on tehty rakkaudella kaikille niille, jotka kokevat olevansa sydämessään vanhan talon nainen. Räsymattoja löytyy neljässä pirteässä värissä. Langat ovat puuvillaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.Pirtti on pieni hirsistä tehty, alkuaan sisään lämpiävä asuinrakennus. Pohjois-Suomessa pirtit ovat olleet yksihuoneisia tupia. Pirtti tarkoittaa myös maalaistalon isoa oleskelu- ja työhuonetta.

 

 

 

 

2.Kammari oli entisajan asunnoissa arvokkaampi huone kuin tupa, pirtti tai keittiö. Se oli tarkoitettu makuuhuoneeksi (makuukamariksi) tai vierashuoneeksi.

 

 

 

 

3.Kuisti on rakennuksen pääoven edessä sijaitseva läpikulkuun tarkoitettu katosrakennelma, joka voi olla joko avoin tai umpinainen. Tavallisesti avoinkin kuisti on varustettu kaiteilla. Kuistin pääasiallinen tehtävä on suojata kulkua ovelle. Suomalaisissa puutaloissa kuisti on tyypillinen pääovea suojaava rakennelma. Ulko-oven suojaamisen lisäksi se on ollut perinteisesti myös omistajan aseman ja varallisuuden osoitin. Nykyisenkaltaisia kuisteja, jotka ovat kuin huone talon edessä, rakennettiin ensimmäisen kerran virkataloihin 1600-luvulla. Maalaistaloissa umpinainen kuisti yleistyi 1800-luvulla. Kuistista voidaan käyttää myös nimitystä ”porstua”.

 

4.Kööki tarkoittaa keittiötä. Sanaa on käytetty ainakin Oulun seudulla ja se tulee ilmeisesti ruotsin sanasta “kök”.

 

 

 

 

___________________________

Tilauksen tekeminen

Jos haluat omat voimakorusi, voit tehdä tilauksen osoitteeseen ilonjatoivontupa@gmail.com. Voit myös ottaa yhteyttä ilon ja toivon tuvan facebook sivun kautta tai instagramin kautta. Kerro tilauksessasi, millaisen kiven koruun haluat. Voit valita kiven sen ominaisuuksien tai värin perusteella tai valita intuitiivisesti sen, minkä koet hyväksi. Voit myös toivoa joko pyöreämpää tai enemmän pisaran muotoisia koruja. Voit myös toivoa koruihin muunlaista kuviota, esimerkiksi riimua tai horoskooppimerkkiä tai kiveä, jota ei tässä listassa ole.

Hinnat

Elämän Energia hoitavalla kivellä: 22 euroa

Pelkkä kataja koru ilman kiviä ja kuviota: 17 euroa

Vapaus koru hoitavalla kivellä: 17 euroa

Vapaus koru puuhelmellä: 15 euroa

Räsymatto koru: 20 euroa

Hinnat sisältävät pakkaus -ja postituskulut. Jos tilaat usemman korun samassa paketissa, maksat vain yhdet postikulut eli ensimmäisen koruparin jälkeen vähennetään seuraavista koruista kaksi euroa pois.

 

Iloa, valoa ja voimaa sinulle!

Rakkaudella, Anu