Yleinen

Kombutsaa eka kertaa


Deprecated: mb_convert_encoding(): Handling HTML entities via mbstring is deprecated; use htmlspecialchars, htmlentities, or mb_encode_numericentity/mb_decode_numericentity instead in /home/nweerpgdmj/domains/ilonjatoivontupa.fi/public_html/wp-content/plugins/scriptless-social-sharing/includes/output/class-scriptlesssocialsharing-output-svg.php on line 195

Kirjoitettu facebookiin 4.1.2020

Aloitetaan vuosi suoliston terveyteen liittyvällä asialla. Suoliston vaikutuksesta terveyteemme on viime aikoina tutkittu paljon ja siitä on saatavilla tietoa aika lailla.

Useasti pidämme terveyttämme itsestäänselvänä kunnes jokin vaiva tai sairaus pysäyttää meidät tutkailemaan omia elintapoamme ja ottamaan tarkemmin selvää terveyteemme vaikuttavista asioista. Näin kävi myös minulle viime vuoden aikana. Terveyteen liittyvä haaste sai perinpohjin pohtimaan, kuinka voisin muuttaa tottumuksiani ja tukea jaksamistani ja hyvinvointiani.
Yksi sen osa-alue minulla on suolistoni hyvinvoinnin tukeminen paremmin probioottien avulla. Esivanhempamme saivat niitä maitohapattamisen avulla valmistetuista tuotteista. Itse olen ottanut käyttöön Ohhiran OM-X maitohappobakteerin, joka tunnetaan maailmalla erittäin laadukkaana maitohappobakteerina.

Tähän liittyen olen alkanut myös valmistamaan kombutsaa itse. Sain facebookin ryhmän kautta kombutsaviljelmän eli volgansienen. Tässä tietoa netistä:
”Kombucha tai kombutsa on Kiinasta lähtöisin oleva juoma, jonka terveyshyödyt perustuvat hapatuksen aikana syntyviin probiootteihin, jotka tasapainottavat suolistoa. Kombutsa on sienillä ja bakteereilla käynyttä teetä. Sienet ja bakteerit synnyttävät kaasua, glukoosia ja etyylialkoholia. Nämä ainesosat muodostavat teen pinnalle hyytelömäisen, ruskean tai kerman värisen massan. Käytetyt bakteerit ja sienet vaihtelevat riippuen siitä, mitä teelaatua on käytetty ja kuinka pitkä valmistusaika on.”

Olen ristinyt saamani sienen Martaksi😃. Martta teki poikasen, jonka nimeksi tuli Sulevi. Sulevi joutui ensimmäisenä työvuoroon, työpaikkana oli kolmen litran astia ja tehtävänä siis fermentoida teestä ja sokerista kombutsaa.Olen tehnyt ensimmäisen kolmen litran eräni vasta. Yhden pullon maustoin karpaloilla ja toisen kanelilla ja omenalla. Maku on simamainen ja ihan hyvä, haju etikkainen.
Tehtailu jatkuu kunhan saan hankittua paremman kolmen litran astian. Martta ja Sulevi asustavat pannuhuoneessa omissa purkeissaan ja Martta on jo ehtinyt tehdä uuden poikasen😁

Saatat myös pitää...


Deprecated: file_exists(): Passing null to parameter #1 ($filename) of type string is deprecated in /home/nweerpgdmj/domains/ilonjatoivontupa.fi/public_html/wp-includes/comment-template.php on line 1590

Herättikö ajatuksia, mielipiteitä?